Author: olivialillian

Permohonan UPU 2017 Borang Online Kemasukan IPTA

Permohonan Matrikulasi 2017.jpg

http://www.beritasemasa.com.my/permohonan-upu-kemasukan-online
Borang Permohonan UPU 2017 Online Kemasukan Ke Universiti di Malaysia dari bulan Januari 2016 Tips, anda boleh dapat tawaran sambung pengajian ke IPTA.

Dan untuk makluman semua, tidak lama lagi borang permohonan UPU 2017 akan mula buka kepada semua kalangan yang berminat untuk sambung belajar ke pengajian yang lebih tinggi termasuk di Universiti Awam.

Tempat menarik di melaka

Tempat menarik di melaka

http://mymelaka.co/tempat-menarik-di-melaka
Tempat Menarik di Melaka. Senarai 10 Tempat Best Yang Mesti Pergi! Jemput lerr datang ke Melaka. Tinjauan yang pihak Mymelaka lakukan, rata-rata suka untuk datang ke negeri Melaka Bandaraya Bersejarah. Mana tidaknya. Nak cari tempat makan best, menarik lagi sedap di Melaka cukup banyak. Merata boleh cari dan pergi atau bahasa muda-mudi hari ini iaitu check in sambil selfie untuk dikongsikan di media sosial, Facebook ataupun Instagram.

kerja kursus geografi

Contoh Objektif Kajian Sejarah PT3

http://mypt3.com/kerja-kursus-geografi-pt3
Kerja Kursus Geografi PT3 2016 khusus pelajar Tingkatan 3: Panduan Tugasan berdasar tajuk sistem pengangkutan? Konsep, takrifan,borang soal selidik.
Alhamdulillah, rata-rata pembaca setia Mypt3 yang telah bertungkus lumus menyiapkan kerja kursus sejarah Pt3 2016, hampir kesemuanya telah siap malah ada yang hantar awal kepada guru masing-masing.

Politeknik Kota Bharu Cipta Sejarah. Cipta mudballs. Penyelesaian Air Tercemar

Dalam mencari cara untuk membersihkan air tercemar, Politeknik Kota Bharu (PKB) telah mencipta satu kaedah menggunakan mudballs untuk meningkatkan kualiti air di kawasan perumahan.

semakan-keputusan-politeknik-696x379
Politeknik

Pensyarah di Politeknik Kota Bharu PKB Jabatan Perdagangan, Madihah Hasbullah berkata ia merupakan usaha bersama antara pensyarah dan pelajar di jabatan beliau untuk mewujudkan Mudball itu, Greenyxia, diperbuat daripada sebatian tanah liat dicampur dengan beberapa bahan-bahan organik yang lain seperti bakteria asid phototrophic, yis dan antinomyteses yang boleh menyelesaikan masalah pencemaran air di Malaysia.

“Adalah menjadi matlamat kami sekarang untuk memberi pendedahan kepada orang ramai mengenai penggunaan mudballs Greenyxia, yang berkesan dalam meningkatkan kualiti air tanpa menggunakan bahan kimia,” kata Madihah yang juga Kelestarian Alam Sekitar dengan pengarah program Masyarakat.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas pelancaran program itu oleh Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Idris Jusoh, di sini, semalam.

Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri Kuala Besut, Tengku Zaihan Che Ku Rahman dan Pengarah Politeknik Kota Baharu PKB, Azahan Othman.

Madihah berkata generasi terdahulu telah menggunakan tawas untuk membersihkan air, yang mempunyai komponen kimia yang tinggi.

“Bagaimanapun, Greenyxia mudballs adalah alternatif yang lebih selamat kerana ia dihasilkan menggunakan bahan-bahan organik, dan tidak hanya mampu untuk membersihkan air tercemar, para petani juga boleh menggunakan air yang telah dirawat menggunakan mudballs kerana ia akan menyuburkan tanaman mereka tanpa menggunakan lagi bahan kimia, dan ini adalah bahawa kita mahu orang tahu.

“Meletakkan mudballs ke dalam air yang tercemar, tindak balas adalah sangat cepat dalam membersihkan air bertakung dan kebersihan boleh bertahan sebulan,” katanya. Sementara itu, Idris berharap rakyat sekitar Besut boleh mula menggunakan mudballs kerana ini telah terbukti dapat membantu mengurangkan pencemaran alam sekitar, terutamanya dalam merawat air yang tercemar di sekitar kawasan perumahan mereka.

“Selain itu, ia juga berguna untuk mengurangkan bau yang tidak menyenangkan yang dihasilkan oleh industri keropok pembuatan ikan di kawasan ini, dengan itu mengubah air di daerah Besut yang jernih bagaikan kristal,” katanya. Berita Semasa

Tempat Menarik di Melaka yang Paling Popular?

Melaka sudah terkenal semasa zaman penjajahan. Pertama sekali Melaka telah dijanjah olehPortugis, diikuti oleh Belanda dan penjajah Inggeris. Belanda terutamanya telah meninggalkan banyak banguan bersejarah di bandar Melaka. Masih terdapat satu contoh yang hebat seni bina Belanda dikenali sebagai ‘Stadthuys’; yang dibina pada tahun 1660.

The Christ Church Belanda telah dibina pada 1753. Kedua-dua bangunan yang masih lagi boleh digunakan. Bandar Melaka itu sendiri mempunyai selain keduadua bangunan bersejarah ini, ada banyak lagi tempat menarik di melaka yang boleh anda kunjungi. Bagi mymelaka.co mengesyorkan untuk melawat bandar anda mesti peruntukkan maksimum dua hari.

capture

Ia akan mengambil masa kira-kira 2.5 jam dengan kereta sewa atau teksi untuk sampai ke Melaka jikalau dari kota Singapura. Anda juga boleh menggunakan bas atau kereta api untuk sampai ke sana (walaupun kereta api tidak berhenti langsung di Melaka, tetapi 30 minit perjalanan dengan teksi dari bandar). Sekiranya anda merancang untuk melawat Melaka, anda juga boleh mempertimbangkan untuk melakukan lawatan ke Gunung Ledang; taman rekreasi yang indah di dalam jarak 20 minit dari bandar.

Banyak Tarikan dan tempat menarik di Melaka yang popular di dalam dan sekitar Melaka yang telah disenaraikan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO pada tahun 2008, bersama-sama dengan Georgetown. Kedua-dua bandar-bandar mempunyai pusat bersejarah yang indah, dengan gaya bangunan tipikal zaman dahulu. Banyak tarikan boleh didapati dalam had Tapak Warisan. Di bawah senarai tempat menarik di Melaka. Selain daripada acara kemuncak kami juga senaraikan beberapa perkara yang menyeronokkan yang lain yang boleh anda lakukan sepanjang percutian di bandar Melaka

1. Gereja Christ
2. Stadthuys.
3. Katedral St. Pauls
4. Porta de Santiago (A Famosa)
5. Jonker Street ataupun dikenali juga dengan Jonker Walk
6. Kuil Cheng Hoon Teng
7. Penempatan Kampung Portugis
8. Melaka River Cruise
9. Baba dan Nyonya Muzium Peranakan
10. Menara Taming Sari Bandar Hilir
11. perkara malacca lakukan Menara Taming Sari pusingan
12. Fort St John
13. Church Francis Xavier
14. Zheng He Tea House
15. Dataran Pahlawan Melaka Megamall

Diharapkan dengan perkongsian ini membantu anda membuat perancangan untuk pergi melihat sendiri tempat menarik di Melaka apabila melakukan percutian ke Melaka. Kelak

Dexandra Perfume Review Dari Pelanggan Yang Terus Jatuh Hati

Siapa yang tidak suka dengan wangian dexandra perfume. Perfume dexandra ini cukup popular di Malaysia. Masakan tidak sudah ramai yang menggunakan minyak wangi daripada intipati wangian terkenal di dunia termasuklah Burberry, Chanel, Vitroia Secret dan banyak lagi.

15822618_641944346014015_1739316882112726796_n

Bersama-sama ini dikongsikan untuk anda lambakan dexandra perfume review ini yang datang daripada kalangan pelanggan yang cukup berpuas hati dengan kualiti yang ada.

Antaranya ialah :

Saya suka gunakan wangian dexandra. Tidak pernah mengecewakan. Baunya membuatkan saya bersemangat dan berkeyakinan tinggi pada setiap hari. Pilihan yang banyak dan murah membuatkan dexandra wangian pertama saya sekarang. Semoga dexandra terus success dan menjadi pilihan no 1 rakyat Malaysia kelak. Good job.

Saya boleh jimat duit dengan bau aromanya yang longlasting setanding jenama antarabangsa dan pasti membuatkan orang sekeliling jatuh hati. Yang pasti saya akan membawa ke mana sahaja saya pergi. Bau yang mahal harga berpatutan dan tidak perlu mandi bunga lagi. Dexandra kan ada.

Barang sampai i terus pakai dan bau dia perfect. Sama macam original perfume yang beratus tuu. Kahyal dengan wangian dia sampai lambat bagi feedback. Dulu memang pengemar midnight fantasy. Tapi makin lama makin duit sesak. Lagilagi bila dah ada GST. Then, terjumpa dengan Dexandra Perfume. Mula-mula raguragu juga. Then, makin hari review Dexandra ini makin banyak. Terdetiklah dekat hati nak cuba. Ahaa….memang perfume ini unexpectedlah. Wangi sangat

Hi. Saya memang pengemar perfume. Memang suka kaji dan search pasal perfyme kat Google. Lepas itu mulalah berjinak-jinak dengan perfume dari butik Victoria secret dan bath and body works. Sebab yang itu sahaja saya mampu. Nak beli designer perfume terlalu mahal bagi saya jikalau cari di Parkson. Tapi malangnya, perfume ini tak tahan lama. Lepas itu terdengar pula pasal Perfume Dexandra ini yang sedang hangat virak di di online dan internet. Saya pun apa lagi trylah. Hehe. First time try adalah bombshell. Memang best dan long lastinggg sangat. Saya pun terus daftar jadi dexandra dropship bawah team Noraliza Alwi di DexandraPerfume.co. Support dan teknik marketing yang ditunjukkan oleh team stokis Puan Noraliza Alwi. snagat awesome